Wat is het verschil tussen grenen, douglas of hardhout ?

Grenen

De meeste schuttingen worden gemaakt van grenen hout. Grenen van een goede kwaliteit is afkomstig uit Scandinavië. Door het koude klimaat groeit de Pinus Sylvestris daar langzamer waardoor het hout sterker is.

  • Grenen kenmerkt zich door een vrij lichte kleur en een groot aantal kwasten en grove tekening van het hout.

  • Om grenen geschikt te maken om in de buitenlucht te plaatsen wordt het hout machinaal geïmpregneerd. Deze beschermlaag verlengt de levensduur van het hout.

  • Doordat grenen op grote schaal geproduceerd wordt is het de goedkoopste optie als schuttingpaneel wat het erg populair maakt.

Douglas

Het hout van de douglasspar of in het latijns de Pseudotsuga menziesii is eveneens een naaldhout soort. Qua hardheid is het daardoor vergelijkbaar met grenen en vuren. Er zijn echter een aantal verschillen waardoor douglas zich duidelijk onderscheid.

  • Allereerst heeft Douglas hout van nature veel hars in zich. Dit helpt het hout om zich te beschermen tegen houtrot. Het hoeft daardoor niet geïmpregneerd te worden en is dus minder belastend voor het milieu.

  • De douglas tuinschermen zijn daarnaast gemaakt van hout afkomstig uit Nederlandse bossen. Dus geen milieuvervuilend transport en het hout vormt een inkomstenbron van staatsbosbeheer. Deze gelden worden onder andere gebruikt om nieuwe bossen aan te planten en introductieprogramma’s van fauna op te zetten.

  • De kern van de stam van de douglasspar is geel rood van kleur en heeft daardoor een veel warmere uitstraling dan grenen en vuren. Helaas zal het hout net als andere houtsoorten snel vergrijzen en zal het hout de unieke kleur verliezen.

Hardhout

Als één houtsoort er tussenuit springt dan is het wel hardhout. Totaal anders dan de eerder genoemde houtsoorten qua prijs, kwaliteit, uitstraling en levensduur. Hoe komt het dat hardhout zo anders is?

  • Geen houtsoort zo sterk als hardhout. Schuttingen van hardhout zijn sterker en staan daardoor ook stabieler. Hierop kunt u de kwaliteit van het hout beoordelen!

  • Doordat het hardhout betreft kent het hout een ontzettend lange levensduur. Mogelijk eens zo lang als naaldhout. Het duurt ontzettend lang voordat hardhout vergaat ondanks dat het onbehandeld is.

  • Hardhout heeft een prachtige roodbruine kleur. Veel donkerder en onderscheidend ten opzichte van de verschillende naaldhoutsoorten. Helaas zal ook dit vergrijzen, maar het zal altijd donkerder van kleur blijven dan naaldhout!

Wat is het verschil tussen 19, 21 en 23 Planks?

De termen 19-planks, 21-planks en 23-planks zijn van toepassing op de grenen/houten schuttingdelen van een schutting. Deze houten schuttingschermen hebben altijd een breedte van 180 centimeter. Deze 180 centimeter kan verdeeld worden over 19, 21 en 23 planken.Een 23-planks schutting heeft 23 planken per lopende meter schutting. Doorgaans heeft een 23-planks schutting geen doorkijkruimte en dus is privacy gegarandeerd.

Zie hier onder de foto hoe de planken ingedeeld worden.

Ik heb nog een oude schutting staan, kunnen jullie die verwijderen?

Ja wij kunnen uw oude schutting, haag of hekwerk verwijderen en afvoeren voor u, dit kunt u aangeven bij een offerte aanvraag in het bericht gedeelte. 

Mijn bestrating ligt te laag en nu ?

Zou uw bestrating een ophoging nodig hebben of moet een gedeelte bestraat worden , dan kunnen wij dit voor uw doen zodat u niet opzoek hoeft naar een derde.

Mijn tuin is ook aan vervanging toe , kunnen jullie dit ook ?

Ja wij kunnen ook uw tuin ontwerpen en inrichten bij aankoop van een tuinhek en/of schutting. Dit is de extra service die uw bij ons kan vinden , zodat u niet opzoek hoeft naar een derde.

Kan ik bij jullie pinnen ?

Nee helaas is het niet mogelijk om bij ons te pinnen , wel kunt u contant afrekenen of 5 dagen voor de aflevering en plaatsen van de schutting overboeken.

Krijg ik garantie op de schutting ?

Ja u krijg maar liefst 10 jaar garantie op rotting van het hout, ook door de goede service die wij u aanbieden kunt u zonder zorgen de schutting laten plaatsen.

Kan er iemand mijn schutting komen inmeten?

Wij komen graag bij langs om de situatie en afmetingen op te nemen. Toch verzoeken wij u in de meeste gevallen eerst een foto of schets met afmetingen aan te leveren per e-mail. Op basis daarvan sturen wij u dan eerst een prijsindicatie toe.

Mijn naamplaats staat niet op de site vermeld?

Als uw naamplaats niet op de website vermeld staat, betekent dit niet dat we in uw naamplaats geen schutting plaatsen. Wij plaatsen schuttingen door heel Nederland , belgie en grens gebied in Duitsland, indien u uw naamplaats ook op de website vermeld wil hebben, neem dan contact met ons op en wij plaatsen ook uw plaatsnaam op de website. 

White Fence

Kwaliteit schuttingen

Uw kwaliteit schutting wordt met goede service en vakmanschap geplaats.

Tel: 06-87711108

KVK : 71122893

Helmond, Netherlands

©2019 by Kwaliteit schuttingen.